PayPal: s handelsvolym för kryptovaluta stiger över 242 miljoner dollar på 24 timmar

Den internationella betalningsjätten, PayPal, såg rekordhantering av kryptovalutor dagligen, eftersom volymerna steg till 242,5 miljoner dollar den 11 januari.

Skivan

Siffran fördubblar nästan det tidigare rekordet på 128,9 miljoner dollar, som bara sattes en vecka tidigare, enligt kryptokurrencyanalytiker, Nomics.

Aktivitetsökningen fortsätter en nyårstrend, med Immediate Edge handelsvolym för kryptovaluta ökade med över 950% sedan början av året.

Det mesta av denna aktivitet drivs av ett ökande intresse för kryptovalutor från detaljhandelsinvesterare, enligt Alex Saunders från Nugget’s News.

Intresset kommer när bitcoin stiger till en ny heltidsdriven del av stora institutioner som MicroStrategy som tar stora positioner.

PayPals historia med kryptovaluta

Förra året gjorde PayPal flera drag i kryptovalutautrymmet. Under sommaren publicerade företaget flera jobbannonser som nämnde kryptokurrency eller blockchain, inklusive en “blockchain engineer” som skulle arbeta med dess forskargrupp.

Företaget meddelade att dess användare skulle kunna köpa och sälja kryptovaluta på sin plattform. Bitcoin-priset steg kraftigt i nyheterna och bröt över en nyckelnivå på $ 12.000.

Cryptocurrency-communityn välkomnade också nyheterna. Många föreslog att inträdet av betalningsjätten skulle öka tillgången till marknaden och legitimera branschen.

Andra sa att flytten var försenad och påpekade de ofta hårda begränsningar och sanktioner som PayPal har lagt mot kryptovalutahandlare.

Andra betalningsföretag som Square Cash och Revolut hade redan tjänat köpare och säljare av kryptovaluta. Några föreslog att PayPals drag var ett försök att komma ikapp den här tävlingen.

En tjurig signal?

Det råder liten tvekan om att den senaste handeln med kryptovaluta är en signal om något. Betalningsjätten har 305 miljoner aktiva användare på 202 marknader runt om i världen, enligt affärsdataföretaget Statista.

Företaget lade till 70 miljoner användare enbart under 2020, vilket motsvarar drygt 22% jämfört med föregående år. PayPals plattform är speciellt utvecklad för enkel användning. I ett ökänt tekniskt kryptokurrencyutrymme borde detta öka tillgången till den bredare marknaden.

När investerare i detaljhandeln börjar hoppa på den hausseartade vagnen kommer PayPal sannolikt att fortsätta vara utgångspunkten för många. Fler rekord kommer att brytas och bitcoin, och eventuellt PayPal, kan vara den främsta välgöraren.

admin